AKADEMIJA MLADIH LIDERA

AKADEMIJA MLADIH LIDERA

Akademija mladih lidera je koncipirana kao obrazovna platforma koja nudi širok spektar znanja iz različitih oblasti kao što su prava, historija, politika, religija, umjetnost, kultura, tradicija i književnost Bošnjaka.

Ova Akademija ima za cilj da okupi perspektivne studente i mlade ljude iz Sandžaka sa željom da učesnicima proširimo polja spoznanja i interesovanja, ponudimo podsticajne radionice i debate ali i otvorimo nove, životno aktuelne teme.

Program sadrži 8 predavanja, 7 radionica i 3 javne tribine, u periodu od 20. oktobra do 30. novembra. a konkurs se mogu prijaviti mladi između 19 i 29 godina koji žive u Novom Pazaru i Tutinu, a prijave će trajati do 18. oktobra do 14:00 č.

Prijave će se vršiti na sledeći način:

1. Popunite online formular

2. Pošaljete Vaš CV i motivaciono pismo na mail udruženja svetionik@hotmail.rs

Na kraju akademije, polaznici će dobiti sertifikate, a planirano je i edukativno putovanje u Crnu Goru.

Predavanja će održati sledeći renomirani akademski radnici i aktivisti:

Prof. dr. Emir Ćorović, dr. Boban Stojanović, doc. dr. Ervin Ćatović, dr. Amra Jejna, dr. Fuad Baćićanin, mr. Tarik Brunčević, mr. Muhamed Demirović, prof. dr. Sead Šemsović, predsjenica BNV-a dr. Jasmina Curić Baltić, gradonačelnik Nihat Biševac, viši tužilac Adnan Baćićanin, Admir Smajović.

Želimo podstaći mlade ka građanskom aktivizmu, čime se stvara okruženje u kome se građani osjećaju spremnim da utiču na donošenje odluka.

Akademija mladih lidera težiće intelektualnom razvoju mladih, čineći od polaznika potpune,kompetentne i elokventne osobe, koje su spremne da sutra budu vođe u svojoj zajednici.

Ovaj projekat realizujemo u saradnji sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem a projekat su podržali Muzej Ras NP, Opština Tutin i Grad Novi Pazar.