AKTIVNOSTI – KURBAN BAJRAM 2018 

AKTIVNOSTI – KURBAN BAJRAM 2018 

Povodom blagdana, Kurban Bajrama udruženje „Svetionik“ je tradicionalno realizovalo niz aktivnosti. 

Izvršena je dostava kurbanskog mesa u nekoliko sandžačkih opština, Novom Pazaru, Ribariću i Tutinu na ukupno 1.300 adresa svojih dugogodišnjih korisnika. U Novom Pazaru i okolnim selima kurbani su podijeljeni kod 900 porodica, u Tutinu i Ribariću kurban dostavljen na adrese 400 porodica. 

Porodicama slabijem imovinskog stanja, našim korisnicima podjelili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Paketi su podijeljeni u Pazaru, Sjenici i Tutinu i ukupan broj iznosi 220. 

„Pazar na dar“ je prvi humanitarni butik za socijalno ugrožene porodice koji je otvoren u prostorijama stare hidrocentrale, popularnoj „kocki“. U prethodnim mjesecima mnogi privrednici i pojedinci donirali su novu garderobu koja je prethodnih dana podijeljena korisnicima, a podjela će se vršiti i mimo islamskih blagdana i u narednom periodu. 

Ovim putem, udruženje „Svetionik“ se zahvaljuje svim prijateljima, pojedincima i mnogim firmama. Hvala svima koji su nas podržavali na razne načine I velikodušno učestvovali u akciji, te doprinijeli da sve porodice osjete istinske čari ovog blagdana i nastavili tradiciju koje udruženje „Svetionik“ godinama unazad neguje. 

Posebno se zahvaljujemo svim volonterima i našim stipendistima koji su nesebično i bezrezervno učestvovali u svim akcijama i aktivnostima! 

Hvala još jednom svima, a mi ćemo se truditi da i ubuduće pokrećemo akcije koje su korisne za zajednicu i da održavamo povjerenje koje ste nam velikodušno ukazali. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *