POKLONI MAJKAMA NA DAN KADA SE RODIO MUHAMED SAWS 

POKLONI MAJKAMA NA DAN KADA SE RODIO MUHAMED SAWS 

Na dan kada je rođen Muhammed, neka je mir i spas na njega, došlo je proljeće cijelom svijetu! – To su riječi mnogih pjesnika koji su opisivali rođenje i život Poslanika Muhammeda kroz najljepše stihove. 

Mi smo se i ove godine potrudili da obradujemo majke koje su se porodile u mjesecu i na dan kada je Muhammed, neka je mir i spas na njega, rođen i ponijeli im poklone. 

Željeli smo da svaki poklon podsjeća na ljubav, na najboljeg uzora cijelom čovječanstvu – u tome su nam pomogli naši prijatelji: Suvenirnica „Pazarnica“, Izdavačka kuća „Conectum“ i Latif i Mravko travko. Hvala vam dragi prijatelji – unijeli ste radost u srca i podsjetili ste sve majke na ovaj poseban dan! 

Posebno se zahvaljujemo medicinskom osoblju na pruženoj pomoći tokom reaizacije ove aktivnosti: dr. Avddulj Škrijelj, dr. Mehmedu Mujdragiću, dr. Kemal Alihodžić, glavnoj sestri Safeta Ćurkić i divnim med. sestrama Adeli Radetinac i Lejli Musić. 

U Rebuel – evvelu, mjesecu kada je Poslanik a.s. rođen porodilo se 13 žena, od njih dvije su se porodile tačno 12. Rebuel – evvela, tj. Istog dana kada je rođen i Muhammed, neka je mir i spas na njega. 

U ovom mjesecu se porodila i jedna naša sugrađanka pravoslavne vjeroispovjesti kojoj smo također predali prilagođen poklon – jer se vodimo time da ljubav Muhammeda, neka je mir i spas na njega, i njegovo učenje, nije rezervisano samo za muslimane već je dato za sve ljude. 

Drage majke još jednom želimo vama, vašoj djeci i cijeloj porodici sve najbolje! Da ste uvijek sretni i da vam svaki dan bude kao ovaj – poseban sa sjećanjem na najboljeg čovjeka, Muhammeda, neka je mir i spas na njega! 

Ovo je jedna od aktivnosti koju sprovodimo u okviru manifestacije „Poslanik u mom srcu“. Zbog trenutme situacije sa pandemijom, mnoge aktivnosti smo pokrenuli preko društvenih mreža. Pratite nas i budite u toku sa svim aktivnostima. Ujedno naglašavamo da je, u okviru ove manifestacije, trenutno raspisan i literarni konkurs na temu „Muhammedov a.s. put“ – istražujte, pišite i šaljite nam vaše tekstove, možda baš vaš rad bude odabran kao najbolji.