Priznanje na Nacionalni dan davanja

Priznanje na Nacionalni dan davanja

Nevladina organizacija “Svetionik” dobila je danas priznanje povodom uspešno sprovedene akcije pomoći žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji od Srpskog filantropskog foruma i Ministarstva prosvete.

Akcija “Pomoć žrtvama zemljotresa Turske i Sirije” zasluženo je prepoznata i odlikovana na Nacionalnom danu davanja za svoj nesebičan doprinos u olakšavanju patnji pogođenih zajednica.

Oni su povodom Nacionalnog dana davanja u Dečijem kulturnom centru u Beogradu odali priznanja izuzetnim delima učenika svih škola u Srbiji, koji su se pokazali posvećenost negovanju drugarstva, tolerancije, brige o bližnjima i humanosti, a sve u cilju usmeravanja društva na pravi put nakon tragičnih događaja u maju ove godine.

„Ipak, sada je potrebnija, kao nikada ranije, kao snažan i trajan odgovor na zločine prema deci i mladima u OŠ Vladislav Ribnikar, Duboni i Malom Orašju. Odavanjem priznanja zapaženim dobročiniteljskim naporima, naročito u osnovnim i srednjim školama, želimo da inspirišemo mlade ljude da se dobročinstvo još više širi i razvija, što snažnije i što trajnije, i da postane naša svakodnevna aktivnost“, kazao je Matić.

Ovim događajem je počela velika društveno odgovorna kampanja “Godina dobrote” u kojoj će se raditi na daljoj promociji dobrih dela u školama.