RADIONICA – KREATIVNO PISANJE 

RADIONICA – KREATIVNO PISANJE 

Koja je razlika između umjetničkog – književnog, svakodnevnog – informativnog i poslovnog – stručnog govora i pisanja, učesnici Balkanske omladinske škole naučili su na radionici “Kreativno pisanje”. 
Mentor radionice bio je Enes Halilović, književnik iz Novog Pazara, koji je učesnicima kroz pisane vježbe i predavanje ukazao koliko je lahko pisati o događajima i stvarima koje su nam poznate ali i koliko je zanimljivo istraživati nama, nepoznate stvari i obogatiti svoj rječnik i znanje a time i pisanje. 
“Ljudski govor kao i pisanje je čist dar. Govor, kao i pisanje javlja se kao sredstvo kojim se služimo svakodnevno kroz različite situacije”, istakao je Halilović na radionici. 
Učesnici Balkanske omladinske škole su tokom cijele radionice aktivno učestvovali radeći zadatke, čitajući svoje radove i postavljajući pitanja mentoru. 
Književnik Enes Halilović, autor je šest knjiga poezije, dva romana, tri knjige pripovjedaka i dvije drame, a prevođen je na 25 jezika. Osnovao je i uređuje književni časopis Sent i književni web časopis Eckermann. 
Dobitnik je Zlatne značke za doprinos kulturi kao i književnih nagrada „Meša Selimović“, „Branko Miljković“, „Đura Jakšić“, „Ahmed Vali“, “Stevan Sremac” i „Sergije Lajković“.