TVOJA STIPENDIJA – SVEČANOST POTPISIVANJA UGOVORA 

TVOJA STIPENDIJA – SVEČANOST POTPISIVANJA UGOVORA 

Nevladina organizacija “Svetionik” sklopila je na svečanosti održanoj u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) ugovore o stipendiranju 187 srednjoškolaca i studenata, među kojima su jetimi, djeca iz socijalno ugroženih porodica i dobri đaci i studenti. Ovo je peta godina za redom kako ova nevladina organizacija, uz pomoć prijatelja i donatora realizuje projekat “Tvoja stipendija”, koji za cilj ima unapređenje položaja studenata i srednjoškolaca, pomoć u školovanju te dodatno i neformalno edukovanje mladih. 

Na konkurs “Tvoja stipendija” koji je raspisala ova nevladina organizacija pristiglo je blizu 600 prijava. Stotinu i osamdeset sedam učenika i studenata koji su zadovoljili kriterijume konkursa dobijaće mjesečnu stipendiju u školskoj 2019./2020. godini, i to zahvaljujući dobrim ljudima koji imaju povjerenje u “Svetionik” i za te namjene su opredjelili sredstva. Prioritet u odabiru stipendista imali su jetimi i studenti sa visokim prosjekom. 

Pored stipendista i donatora svečanosti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću prisustvovali su i prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac, osnivač BNV Sulejman Ugljanin i muftija sandžački Senad ef. Halitović. Pored novčane podrške koju će stipendisti koristiti za plaćanje školarine, “Svetionik” će za njih u narednih godinu dana organizovati i niz edukativnih skupova, predavanja, kurseva i tribina.