Dan humanosti

Dan humanosti

“U srcu svakog čoveka krije se kap humanosti koja ima moć da preplavi svet.”

Povodom 19. avgusta, Dana humanosti, a u okviru kampanje “Doniraj za namirnice- da niko ne bude gladan”, centri Novog Pazara i Tutina su bili preplavljeni divnom energijom koju može probuditi samo ljubav prema humanosti.

Dan je obeležen aktivnostima u duhu humanosti: pored našeg štanda za prikupljanje sredstava za porodice u potrebi, bio je postavljen sto sa kolačima uz poruku “Slatki zalogaj za humanost”, deljene su poruke sa motivima ljubavi, solidarnosti, postavljene su kutije sa izazovima za odrasle i decu koje su ih baš zabavile, a najmlađi su bili obradovani posebnim kutkom za crteže na licu i, naravno, balonima. Nije se slavila samo humanost prema čoveku, već i prema prirodi, pa je bila postavljena i kanta sa natpisom “Zbog zajedničke sreće, bacaj ovde smeće”, aludirajući na bitnost čuvanja okoline. Ceo dan je bio obojen opštom melodijom radosti i zadovoljstva.

Hvala svim volonterima na divnom entuzijazmu i trudu da učestvuju u realizaciji ove aktivnosti, svim ljudima, predstavnicima televizija, koji su nas posetili juče i na bilo koji način podržali aktivnost.

Posebno smo srećni jer će se od doniranih sredstava obezbediti namirnice za mnoge porodice u potrebi.

Iskreno se zahvaljujemo @magicbalondecor i @haritrade.rs na pomoći u realizaciju ove aktivnosti.

Još jednom smo pokazali kako je humanost univerzalni jezik svih ljudi.