EU – Info dan dva u Novom Pazaru

EU – Info dan dva u Novom Pazaru

U prostorijama Svetionika održana je produktivna radionica sa predstavnicima neformalnih grupa iz šest opština našeg regiona – Novog Pazara, Tutina, Kraljeva, Raške, Prijepolja i Priboja. Ove grupe su primile finansijsku podršku od Resurs Centra za implementaciju njihovih projekata. Jelena Zunić Ćićvarić iz UCPD i Mirza Alićković iz Svetionika su vodili ovu radionicu, pružajući detaljne smernice i pomoć u planiranju projektnih aktivnosti. Ovo je bio odličan trenutak za detaljno osmišljavanje i planiranje budućih aktivnosti koje će se realizovati u narednim mesecima.

Ove inicijative imaju za cilj da doprinesu boljitku svoje zajednice.

Ponosni smo što ćemo imati priliku da sarađujemo sa ovim izvanrednim ljudima čije inicijative inspirišu i motivišu nas sve. Nadamo se da će njihov rad i dalje biti primer dobre prakse u zajednicama.

Podrška ovim neformalnim grupama odvija se kroz EU Resurs centar, koji ove godine za jugozapadnu Srbiju predstavlja Svetionik, pod regionalnim nadzorom UCPD. Finansijsku podršku pruža Evropska unija, a koordinaciju resursa u Srbiji vodi BOŠ sa partnerima.