Književna večer u Novom Pazaru

Književna večer u Novom Pazaru

“A tebe smo, Muhammede, samo kao milost svjetovima poslali”

Povodom ovogodišnjeg literarnog konkursa “Poslanik u mom srcu”, održana je književna večer gdje su, između ostalog, čitani radovi pobjednika. Prvo mjesto osvojio je Esad Bajić iz Konjica; drugo mjesto je osvojila Ilma Plojović iz Novog Pazara, a treće mjesto je osvojila Zejna Šarić iz Tuzle. Mi od srca čestitamo svim dobitnicima, kao i svim učesnicima konkursa, a bilo ih je 99 iz Srbije, Bosne, Crne Gore, Hrvatske i dijaspore, zbog čega smo jako sretni.

Gosti programa su bili Suada Hodžić, prof. dr. Sead Šemsović, dr. Avdija Salković i mr. Muhamed Demirović. Oni su bili i žiri ovogodišnjeg konkursa, na večeri su govorili o njegovom značaju, te o liku Poslanika, s.a.v.s, kroz historiju i pero mnogih pjesnika, mislilaca, historičara, političara.

Cijelu večer su uljepšali glasovi solista, Elvir Bogućanin i Sajma Dražanin, praćeni melodijom gitare Besima Habibovića. Emir Ličina je bio u svojstvu moderatora večeri. Recitatori na večeri su bili Muhterema Čuljković, Sumeja Baćićanin i Amar Ličina.

Fotografije: Elmedin Hajrović, Edin Muratović

Hvala svima koji su doprinijeli da književna večer protekne u duhu najljepšeg imena.