Mi doniramo naše slobodno vrijeme sugrađanima u potrebi

Mi doniramo naše slobodno vrijeme sugrađanima u potrebi

Priča koja je obilježila nedjelju

IZVOR:TAKT | Elmedin Hajrović

Ovog Ramazana odlučio sam da u slobodno vrijeme pratim neku od organizacija koje dijele obroke za vrijeme juftara. Krenuo sam sa Svetionikom i zanimao me je cijeli proces, od toga: kako skupljaju novac – do toga: šta dijele za juftare. Veliki broj mladih ljudi radi na ovoj akciji i najviše zbog te energije ostajem do kraja da pratim.

Krenuo sam ovog Ramazana da pratim akciju “Doniraj iftar” i zanimalo me je kako skupljaju novac za čak 500 juftara dnevno!

Znamo da je sve poskupelo, da je, na žalost, ove godine više naših sugrađana u krizi, ali akcija se nastavlja uspješno – kako?

Dobio sam informaciju da se najviše sredstava prikupi, pogodite gdje – na štandu u centru grada!

Krenuo sam do štanda u centru Novog Pazara i zatekao dvije rođene sestre koje su nasmijane pričale našim sugrađanima o akciji.

Nejla i Dina su odlučile da iskoriste mjesec Ramazan kako bi se posvetile humanitarnom radu i pomogle onima koji su u potrebi. Kažu da upravo na taj način doniraju svoje slobodno vrijeme sugrađanima i da se zbog toga osjećaju mnogo bolje nego prethodnih Ramazana.

Starija sestra, Nejla, je već 3 godine jedan od volontera Udruženja Svetionik. Ona je oduvijek bila svjesna važnosti pružanja pomoći drugima i brige za zajednicu u kojoj živi. Kada je saznala za akciju koju organizuje Udruženje Svetionik, nije oklijevala ni trenutka da se uključi kao volonterka i doprinese svojoj zajednici na jedinstven način.

Kaže da uzima učešće na više humanitarnih aktivnosti tokom mjeseca Ramazana kao što je humanitarni butik, pripreme i podijele ftara.

Istakla je da je podrška sugrađana prema ovoj humanitarnoj akciji izvanredna.

Ciju vijest možete pročitati na www.taktinfo.rs @takt.info @dokonfotka