ODRŽANO KNJIŽEVNO VEČE I PROGLAŠENJE POBJEDNIKA LITERARNOG KONKURSA “MUHAMEDOV A.S. PUT” 

ODRŽANO KNJIŽEVNO VEČE I PROGLAŠENJE POBJEDNIKA LITERARNOG KONKURSA “MUHAMEDOV A.S. PUT” 

U ponedeljak 23.02.2021.god. smo priredili  književnu večer na kojoj su se pročitali najbolji radovi sa literarnog konkursa “Muhammedov a.s. put”. Literarni konkurs “Muhammedov a.s. put” je bio otvoren za sve koji vole da pišu i istražuju život Muhammeda a.s. 

Na adresu Udruženja pristiglo je mnogo radova od kojih su bili i radovi autora iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ali i van Balkana. 

Ovogodišnji žiri činili su: Književnik Enes Halilović, doktor književnosti Avdija Salković i mr. Muhamed Demirović. 

Odlukom stručnog žirija treće mjesto na konkursu su osvojili Ismail Ibreljić iz Zenice i Azra Kapetanović iz Gornje Zenice, drugo mjesto pripalo je Jasmini Smajlović iz Bihaća i Arminu Ciljeviću iz Sjenice, dok su prvo mjesto dijelili Emina Murić iz Tuzle, Safet Grbić iz Tešnja i Ilma Rašidović iz Novog Pazara. 

Na samom događaju Svetionik je podijelio i deset zahvalnica uz knjigu “Kaside-i burda” autorima radova koje je žiri istakao uključujući i sedam najboljih. 

Najbolje radove čitali su Nusreta Brunčević i Enes Dupljak , dok je ilahije izvodila Sajma Dražanin uz pratnju Šabana Gicića na gitari i Fikreta Mekića na kanuu. 

Cilj konkursa, ali i cijele manifestacije “Poslanik u mom srcu” je podsticanje šire javnosti na razmišljanje o Muhammedu alejhi selam i istraživanje njegovog života.