POSJETA PREDSEDNIKA YTB-A SVETIONIKU 

POSJETA PREDSEDNIKA YTB-A SVETIONIKU 

POSJETA CIJENJENOG ABDULLAHA ERENA, PREDSJEDNIKA PREDSJEDNIŠTVA TURSKE DIJASPORE I SRODNIH ZAJEDNICA (YTB), POVODOM POČETKA PROGRAMA “BALKAN YOUTH SCHOOL 2021” 

U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća održana je svečanost povodom početka programa Balkan Youth School, koji se u Novom Pazaru realizira već četvrti put, a prihvaćen je kao jedan od najboljih edukativnih omladinskih projekata u regionu. 

Svoje zadovoljstvo programom na svečanosti su izrazili i počasni gosti iz Republike Turske, pokrovitelji projekta, na čelu sa cijenjenim Abdullahom Erenom, predsjednikom Predsjedništva za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB), zatim osnivač Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Sulejman Ugljanin, predsjednica BNV-a, Jasmina Curić, gradonačelnik Novog Pazara, Nihad Biševac, te osnivač Udruženja Svetionik, Muhamed Demirović. Govornici su, između ostalog, poželjeli sreću novim polaznicima programa, koji je, po riječima mnogih, postao pravi brend. Naime, program Balkan Youth School se paralelno realizira u osam zemalja Balkana, a Svetionik je, kao predstavnik Srbije, do sada bio nosilac najboljeg realizatora istog. 

Zahvalnost iskazujemo i Avdiji Salkoviću, koji je na svečanosti bio u svojstvu simultanog prevodioca govora. Također, zahvaljujemo se i muzičarima večeri čiji su sastav činili Almedin Varošanin (klarinet), Besim Habibović (gitara), Enes Petlača (gitara).