radionica “kreativno razmišljanje – šest razmišljajućih šešira”

radionica “kreativno razmišljanje – šest razmišljajućih šešira”

U okviru projekta “Moja stipendija” NVO Svetionik je organizovala motivacionu radionicu Kreativno razmišljanje: “Šest razmišljajućih šešira” koju je prošlo 96 studenata, koji su stipendisti udruženja.

U uvodnom delu radionice studentima su prikazani recepti za rešavanje problema kreativnim pristupom. Potom je bilo reči o tehnici razmišljanja pod nazivom “Šest razmišljajućih šešira”, koju je osmislio britanski psiholog dr Edvard de Bono.
Ova tehnika ima za cilj uočavanje mogućnosti da se sve može posmatrati iz više uglova i da, iako smo naučili da stvari, pojave, probleme, posmatramo na jedan način, možemo uspeti da vidimo stvari i iz drugog ugla. Pošto su mladi student dobili boju šešira, svako od njih je pristupio pronađenom problemu iz uloge koja mu se dala tokom radionice. Na kraju same radionice predstavljala su se rešenja problema dobijena kroz različite poglede.
Tokom radionice, dok su mladi navodili probleme iz zajednice, najviše su stavljali akcenat na slabo organizovan program za studente, gde su naveli problem studentskog doma, nepostojanje menze sa hranom i nepostojanje obavezne prakse, takođe jedan od često navedenih problema bio je stranačko zapošljavanje mladih kao i ekološki problemi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *