Podeljeno 410 stipendija

Podeljeno 410 stipendija

SVEČANOST POVODOM POTPISIVANJA UGOVORA SA 410 STIPENDISTA

Ove godine smo prikupili sredstva za 410 stipendija! Na svečanosti su predstavljeni i edukativni programi i projekti realizovani u prethodnoj godini za stipendiste. Osim finansijske podrške, stipendisti su imali priliku da budu dio mnogih edukativnih programa, radionica i tribina, bitnih za njihovo napredovanje.

Ovim povodom organizovana je svečanost povodom potpisivanja ugovora sa ovogodišnjim stipendistima. Događaju su prisustvovali stipendisti, predstavnici drugih nevladinih organizacija, gradonačelnik @nihatbisevac , prorektor Državnog univerziteta @dunprs Dragoslav Šumarac i osnivač Udruženja Svetionik, @demirovic.muhamed , koji su se obratili prisutnima. U svojim govorima istakli su bitnost ovog projekta za mlade i cijelu zajednicu, te su se zahvalili svakom pojedincu koji je doprineo da ovaj projekat uspije, a stipendistima su poželjeli puno sreće u narednim koracima.

Projekat pod nazivom “Tvoja stipendija” pokrenut je još 2015. godine, a ove godine je prikupljeno preko 19,5 miliona dinara. Među stipendistima kojima je odobrena stipendija najviše ih je iz Novog Pazara, Tutina, Raške, Sjenice, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Berana, Pljevalja, Rožaja i Bijelog Polja. Učenici su svih nacionalnosti – Bošnjaci, Srbi, Albanaci i Romi, što vidimo kao posebnu vrijednost projekta.

Smatramo da su donatori svoj imetak investirali u najkorisniji i najprofitabilniji projekat jednog društva, a to je edukacija i podrška mladima. Najsrdačnije se zahvaljujemo svim donatorima koji imaju povjerenje u ovaj projekat i koji ga godinama podržavaju, svim ljudima iz Sandžaka, dijaspore, Srbije, fondaciji @ihhinsaniyardim IHH iz Turske, fondaciji Catalyst Balkans @catalystbalkans i volonterima koji su se nesebično borili da kampanja uspije, svakom pojedincu koji je na bilo koji način dao podršku. Ovo je uspjeh svih nas zajedno.

Čestitamo još jednom stipendistima i želimo im puno sreće na putu obrazovanja i ličnog razvoja, u želji da ovaj projekat donese dobro cijeloj zajednici.