CEREMONIJA URUČIVANJA UGOVORA ZA 455 STIPENDISTA 

CEREMONIJA URUČIVANJA UGOVORA ZA 455 STIPENDISTA 

U srijedu, 9. marta, organizovana je svečanost povodom uručivanja ugovora budućim stipendistima i početka edukativnih programa udruženja Svetionik. 
Najveće zasluge za rekordan broj stipendija koje će se dodijeliti ove godine, pripradaju građanima i građankama u Sandžaku, Srbiji i dijaspori. 
Ove godine prikupili smo sredstva za 455 stipendija, ili devetnaest miliona dinara, što je do sada najviše prikupljenih sredstava od kako smo krenuli sa stipendiranjem mladih ljudi. Pored stipendiranja mladih, cilj nam je da im omogućimo i kvalitetan edukativni program svakog mjeseca, kako bi se mladi osnažili i bili spremni za nove izazove nakon studija. 
Događaju su, pored studenata i volontera Udruženja Svetionik, prisustvovali i predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasmina Curić, gradonačelnik Nihat Biševac, Generalni konzul R. Turske Bašar Bašol i Šefica Misije OEBS u Novom Pazaru Mikaela Turman, pored njih prisutnima se obratio i jedan od osnivača Udruženja Svetionik mr. Muhamed Demirović. 
Među stipendistima kojima je odobrena stipendija najviše njih je iz Novog Pazara, Tutina, Raške, Sjenice, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Berana, Pljevalja, Rožaja i Bijelog Polja, učenici su svih nacionalnosti, Bošnjaci, Srbi, Albanaci i Romi, i upravo ovo vidimo kao posebnu vrijednost projekta. 
Pored potpisivanja ugovora, krećemo sa dvije edukativne škole, Balkanska omladinska škola i MultiCool School.