Dodela stipendija Svetionika – 415 stipendija za mlade talente

Dodela stipendija Svetionika – 415 stipendija za mlade talente

U subotu, 27. aprila 2024. godine, u Domu omladine u Novom Pazaru, održana je svečana dodela stipendija udruženja Svetionik, pod sloganom “Tvoja stipendija”. Na ovom događaju, koji je privukao veliku pažnju javnosti, dodeljeno je 415 stipendija zaslužnim studentima i srednjoškolcima iz celog regiona.

Prisutnima se na svečanosti prvi obratio direktor Svetionika, Mirza Aličković, koji je istakao značaj i doprinos zajednice u prikupljanju donacija. “Kampanja ‘Tvoja stipendija’ trajala je tri meseca, a zahvaljujući posvećenosti zaposlenih, volontera i članova Svetionika, uspeli smo da prikupimo sredstva za preko 400 stipendija”, rekao je Aličković. On je dodao da su stipendisti odabrani na osnovu akademskog uspeha i materijalnog stanja, posebno ističući podršku studenata koji su bez jednog ili oba roditelja.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihad Biševac, čestitao je organizaciji na uspehu i značaju projekta za lokalnu zajednicu. “Projekti poput ovog su od suštinskog značaja za našu zajednicu i mlade koji su njena budućnost. Ovo je zaista od velikog značaja,  i zahvalnost pripada i donatorima koji su prepoznali značaj ovog projekta. Svetioniku je uspeo da izgradi poverenje u yajednici što je znak dobrog rada i poverenja koje su stekli“. izjavio je Biševac.

Osnivač Svetionika, ef. Muhamed Demirović, naglasio je društveni značaj projekta “Tvoja stipendija”. “Naša omladina je pokazala da sa malo podrške može postići velike stvari za zajednicu. Ohrabruje činjenica da neki od naših nekadašnjih stipendista danas sami doprinose projektu kao donatori”, istakao je Demirović.

Ova inicijativa Svetionika dokazuje snagu solidarnosti i zajedničkog rada na osnaživanju mladih kroz obrazovanje i neformalno usavršavanje. Sa preko 750 prijava za stipendije ove godine, kampanja se nastavlja tokom cele godine, sa mogućnošću da se broj stipendija proširi zahvaljujući neprekidnoj podršci donatora iz zemlje i dijaspore.