KVIZ “ŠTA ZNAŠ O MUHAMMEDU A.S?” 

KVIZ “ŠTA ZNAŠ O MUHAMMEDU A.S?” 

Kviz “Šta znaš o Muhammedu a.s.” 
Obzirom da se nalazimo u mjesecu u kojem je rođen Muhameed s.a.w.s, cilj nam je da organizujemo što više aktivnosti koje će nas podsjećati na život i djela Poslanika s.a.w.s. Tim povodom profesori vjeronauke i udruženje Svetionik organizuju kviz “Šta znaš o Muhamedu a.s”. 
Kviz će se realizovati u dva kruga. U prvom krugu profesori vjeronauke će pripremiti test za svako odjeljenje i svi učenici će moći da rade test. Učenik koji osvoji najveći broj poena na testu biće predstavnik svog odjeljenja u kvizu. Pitanja za kviz će biti pripremljena iz brošure koja se zove „250 pitanja i odgovora o Muhamedu a.s“ 

U drugom krugu nadmetaće se predstavnici odjeljenja međusobno, u više zanimljivih igara. 
Pobjednik kviza dobiće stipendiju, koja na godišnjem nivou iznosi 500 eura, a za drugo i treće mjesto nagrada je android tablet. Pobjednik kviza kao nagradu dobiće i jednodnevni izlet na Kopaoniku za svoje odjeljenje. 
Za učenike koji budu prisustvovali kvizu i budu podrška predstavniku svog odjeljenja takođe su predviđene igre i pitanja, gdje mogu osvojiti raznovrsne poklone. 
Pravo na učešće imaju svi učenici Ekonomsko- trgovinske škole. Selekcija kandidata i provjera znanja počinje od četvrtka 15.12. 2016. godine na časovima vjeronauke.