Podela i pakovanje iftara

Podela i pakovanje iftara

Naši volonteri su pravi borci za humanost, svakodnevno se trude da pomognu porodicama u potrebi u Novom Pazaru i Tutinu. Jedna od aktivnosti koju sprovode je priprema i pakovanje iftara za ove porodice tokom Ramazana.

Volonteri udruženja Svetionik pripremaju i pakuju iftare svakog dana, kako bi se osiguralo da se hrana dostavi porodicama u vrijeme iftara. To zahteva puno truda i rada, ali volonteri su motivisani činjenicom da će njihov trud omogućiti porodicama da imaju dostojanstven iftar tokom Ramazana.

Volonteri najpre odlaze u kupovinu namirnica potrebnih za iftar, poput hleba, mesa, povrća i voća. Zatim, u prostorijama restorana “Čair”, volonteri dostavljuju namirnice kuvaricama.

Nakon što se hrana spremi, volonteri je pakuju i spremaju za dostavu. Organizujući se u timove, svaki tim ima svoju rutu za dostavu, pa tako hrana stiže do porodica u Novom Pazaru i Tutinu na njihove kućne adrese.

Ova aktivnost udruženja Svetionik ne samo da pomaže porodicama u potrebi da obezbijede dostojanstven iftar tokom Ramazana, već i promoviše humanost i solidarnost u zajednici. Njihov trud i rad su uistinu vrijedni divljenja, a njihov primjer trebao bi biti inspiracija za sve nas da se uključimo u pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Hvala @dokonfotka na fotografijama.