PODJELA POKLONA MAJKAMA U PORODILIŠTU 

PODJELA POKLONA MAJKAMA U PORODILIŠTU 

“A tebe smo (Muhamede) samo kao milost svjetovima poslali” 

Druga realizovana aktivnost u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu” bila je podjela poklona majkama u porodilištu našeg grada. Među porodiljama bila je i majka koja je rodila dijete baš na dan Poslanikovog rođenja, a vijest da će mu dati ime Muhamed izazvala je posebnu radost. 

Cilj skromnih poklona je bio da se sa najljepšim bićima, majkama, podijeli radost rođenja najboljeg stvorenja, Muhameda s.a.v.s. i da se svi zajedno podsjetimo na važnost univerzalnih životnih poruka iz života Poslanika s.a.v.s . 

Podjelu poklona realizovalo je bolničko osoblje ginekološkog odjeljenja kojima se srdačno zahvaljujemo, a posebno se zahvaljujemo Dr. Avdulu Škrijelju i Dr. Mehmedu Mujdragiću na pruženoj podršci. 

Veliko hvala ekipi suvenirnice “Pazarnica” i izdavačkoj kući “Conectum” iz Sarajeva na pripremljenim divnim poklonima. Majkama koje su u ovom posebnom mjesecu dobile djecu još jednom od srca čestitamo uz želju da nas njihova djeca svojim životom i djelima podsjećaju na Poslanika s.a.v.s. koji je bio milost svim ljudima.