SVETIONIKU URUČENA ZAHVALNICA OD REKTORA DUNP-A 

SVETIONIKU URUČENA ZAHVALNICA OD REKTORA DUNP-A 

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr Miladin Kostić uručio je danas, 14. februara, Udruženju Svetionik, Zahvalnicu za prijateljsku i iskrenu podršku studentima Državnog univerziteta u Novom Pazaru. 

“Studenti Državnog Univerziteta u Novom Pazaru su izuzetno važan dio naše zajednice, oni svojim radom, trudom i zalaganjem kroz aktivnosti, ne samo našeg Udruženja već i drugih građanskih udruženja, pokazuju visok stepen svijesti o pomaganju i širenju dobra u svom gradu i okruženju”, istakao je osnivač Udruženja mr. Muhamed Demirović. 

Prof. dr. Miladin Kostić, rektor DUNP-a, zahvalio je predstavnicima Udruženja Svetionik na dugogodišnjoj podršci koju Svetionik pruža studentima ne samo kroz stipendije već i kroz različite edukacije i istakao da je Svetionik pravi primjer jedne prijateljske omladinske organizacije koja njeguje prave vrijednosti u svojoj zajednici. 

Udruženje Svetionik od 2016. godine daje podršku srednjoškolcima i studentima u vidu mjesečne stipendije i edukativnih radionica. Prethodne godine od 190 stipendija koliko smo podijelili, većina stipendista bilo je upravo sa pomenutog univerziteta.