Trening: Pokretači promena u zajednici

Trening: Pokretači promena u zajednici

“Sigurno mesto je ono u kojem se osoba oseća prihvaćeno i voljeno”.

Udruženje Svetionik je u saradnji sa Udruženjem građana “Atina” održalo dvodnevni trening koje su realizovale trenerice i predstavnice udruženja “Atina”, Zorana Parezanović i Iva Đolović. Trenerice iz ovog udruženja su kroz igre i predavanja vodili trening sa 20 učesnica, sa ciljem da kroz različite aktivnosti osnaže devojke i pomognu im u razmišljanju o iskustvima i problemima koje uočavaju u svojoj zajednici.

Tokom treninga, učesnice su imale priliku da se upoznaju sa konceptom zagovaranja, kao i sa različitim metodama i tehnikama koje mogu koristiti kako bi postale efikasniji zagovornici za svoje ideje i ciljeve. Kroz diskusije i interaktivne igre, trenerice su podsticale učesnice da razmišljaju o načinima na koje mogu da utiču na svoju zajednicu i unaprede uslove u kojima žive.

Ovaj trening je imao za cilj da pomogne učesnicama da razviju veštine i znanja koja će im pomoći da se suoče sa problemima u svojoj zajednici, kao i da se aktivno uključe u procese donošenja odluka i sprovođenja zagovaračkih inicijativa. Kroz trening, učesnice su imale priliku da razviju svest o značaju međusobne podrške koju žena ženi može da pruži, kao i veštine komunikacije koje će im biti od koristi u daljem životu.

Trening je po ocenama evaluacije ocenjen kao veoma uspešan, a učesnice su se pokazale kao veoma motivisane i zainteresovane za učenje i razmenu ideja. Nadamo se da će stečena znanja i veštine biti od koristi učesnicama i da će im pomoći da postanu efikasni zagovornici za svoje ideje i ciljeve, kao i da doprinesu pozitivnim promenama u svojoj zajednici.