USPEŠNO ZAVRŠENA PREZENTACIJA PROJEKTA “IT JE I ŽENE” 

USPEŠNO ZAVRŠENA PREZENTACIJA PROJEKTA “IT JE I ŽENE” 

Kako bi što bolje predstavili projekat „IT je i za žene“ i buduće učesnice detaljnije informisali o njemu, koordinatori udruženja “Svetionik” su obišli gradove koje ovaj projekat obuhvata. Te smo se tako 25.09. uputili u Tutin, 26.09. nas je dočekao Novi Pazar, 27.08. posetili smo Rašku i 28.09. ugostila nas je Sjenica. 

Prezentacija se sastojala iz tri dela, prvi deo bio je posvećen istoriji „ženskog“ IT-a i statistici, gde smo učesnice upoznavali sa istorijom prvih programerki koja je nažalost većini i danas nepoznata, a zatim smo ukazali na neke predrasude pri zapošljavanju žena iz oblasti IT-a. Drugi deo se bazirao na konkretnim podacima vezanim za obuku, dok smo u trećem delu učesnice upoznali sa detaljnim planom i programom koji ih očekuje na samoj obuci i ukazali im na to kakva znanja mogu konkretno da očekuju i gde i kako da ih implementiraju. Nakon zvanične prezentacije, u svakom gradu smo imali deo sa pitanjima, nedoumicama i sugestijama, koje smo rado prihvatali. 

Ovaj projekat realizujemo pod pokroviteljstvom MTTIT Srbije. Zahvaljujemo se Kulturnom centru Novi Pazar koji nam je ustupio svoje prostorije, kao i Opštinama Tutina, Raške i Sjenice koji su učinile isto. A vas koji se još uvek niste prijavili podsećamo da imate vremena samo do večeras do 00:00 h da pokušate da programirate stvarnost iz ženskog ugla. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *