PROJEKAT “BALKAN YOUTH SCHOOL” JE ZVANIČNO ZATVOREN 

PROJEKAT “BALKAN YOUTH SCHOOL” JE ZVANIČNO ZATVOREN 

Svječanom dodjelom sertifikata učesnicima i zajedničkim iftarom završen je tromjesečni projekat “Balkan youth school” (Balkanska omladinska škola) koji je u Novom Pazaru uz novčanu podršku Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB) Republike Turske realizirala Nevladina organizacija (NVO) “Svetionik”. 

U periodu od tri mjeseca najuspješniji studenti različitih studijskih programa, uz pomoć eminentnih predavača, proširivali su znanja iz oblasti historije, umjetnosti, psihologije, religije, političkih nauka, kulture, književnosti, prava, a kroz aktivnost “klub knjige” družili su se i analizirali razna djela s afirmisanim piscima iz sandžaka i Republike Srbije. Radionice poput debatnog kluba, aktivizma mladih, javnog nastupa pružili su priliku učesnicima da bolje spoznaju sebe i svijet oko sebe.Učesnici su, također, imali prilike da kroz edukativna putovanja u Crnu Goru i Tursku steknu živ dodir sa historijom i znamenitostima ove dvije zemlje. 

Ovo je drugi put da Nevladina organizacija “Svetionik” iz Novog Pazara projekat realizira u Sandžaku, i ovog puta je godišnjom stipendijom nagradila najaktivnijeg polaznika Balkanske omladinske škole.