BYS – SVEČANA CEREMONIJA U SKOPLJU 

BYS – SVEČANA CEREMONIJA U SKOPLJU 

Projekat Balkan Youth School, čiji je pokrovitelj Direkcija za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB) Republike Turske , ove godine je realiziran u sljedećim zemljama Balkana: Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Kosovo, Albanija, Grčka i Crna Gora. 

U Skoplju je 28. juna ove godine organiziran radni sastanak i predstavljanje realizovanih projekata, gdje su koordinatori projekata svih organizija prezentovali svoj program i aktivnosti, poteškoće i izazove tokom realiziranja, a dati su i prijedlozi za realizovanje nove Balkan Youth School . Na ovom skupu koordinatori svih Škola su imali prilike i da se bliže upoznaju i aktivno razmijene svoja iskustva. Predstavljanju su prisustvovali direktori YTBa za Balkan, gospodin Nedim Arslan i Musa Akdeniz. 

Surtradan, na svečanoj ceremoniji organiziranoj povodom uspješnno završenog projekta u svim zemljama, prisustvovali su predsjednik Parlamenta Republike Turske, gospodin Mustafa Šentop, predsjednik YTBa, gospodin Abdullah Eren, ministar kulture R. Makedonije Asaf Ademi i imbasadorka Turske u Makedoniji Tulin Erkal Kara, koordinatori projekta iz svih zemalja, kao i dio učesnika projekta. 

Od 10 organizacija koje su sprovodile program, Organizacija Svetionik proglašena je za najuspješnijeg realizatora projekta, a najaktivnijim učesnicima svih zemalja uručene su vrijedne nagrade. U ovom projektu učestvovalo je ukupno 500 mladih ljudi. Predsjednik Abdullah Eren je u svom izlaganju izrazio zadovoljstvo povodom okupljanja i uspješno realiziranog projekta, kao i nadu da se ovaj projekat nastavi.