Infosesije u Tutinu, Sjenici i Prijepolju

Infosesije u Tutinu, Sjenici i Prijepolju

Juče smo imali zadovoljstvo da organizujemo info sesiju koja je održana simultano u Tutinu, Sjenici, Prijepolju, kao i online o “Programu podrške neformalnim grupama”, koja je deo šireg projekta “EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji”, uz finansijsku podršku Evropske Unije.

Ovaj hibridni događaj omogućio je predstavnicima Udruženja “Svetionik” da budu prisutni u sve tri opštine, omogućavajući tako širokom spektru zainteresovanih učesnika da se uključe i doprinesu diskusiji, bilo lično ili putem digitalnih platformi. Bilo nam je izuzetno drago što smo imali priliku da se direktno obratimo ljudima i zainteresovanima iz ovih opština i predstavimo im ovaj važan poziv.

Cilj sesije bio je predstavljanje našeg programa namenjenog neformalnim grupama, koje čine tri ili više osoba svih starosnih dobi, okupljenih oko zajedničke ideje za kreiranje pozitivnih promena u svojim zajednicama. Naglasak je na tome da za učešće nije potrebno imati registrovano udruženje niti prethodno iskustvo u pisanju projekata. Važni su entuzijazam i želja za doprinosom zajednici!

Tokom sesije, učesnicima su predstavljeni modeli projekata i upute kako aplicirati za finansijsku podršku od 2000 evra po projektu, naglašavajući da je već sam korak ka apliciranju značajan pomak ka ostvarivanju pozitivnih promena u zajednici. Jedna od prednosti ove hibridne sesije bila je mogućnost da se sva pitanja i odgovori deli međusobno između učesnika iz različitih opština. Ovo je omogućilo razmenu iskustava i ideja, čime su učesnici mogli da čuju različite perspektive i načine na koje se može pristupiti projektima.

Zahvaljujemo se svim prisutnima, bilo da su bili s nama lično ili online, na pokazanom interesovanju.

Pozivamo sve zainteresovane da iskoriste ovu jedinstvenu priliku. Aplikacije su otvorene do 6. marta 2024. godine. Budite među deset projekata koji će dobiti podršku ove godine. Zainteresovani za apliciranje ili traženje dodatnih informacija mogu kontaktirati udruženje putem e-maila na office@svetionik.com a informacije i detaljne informacije i potrebna dokumentacija je na sledećem linku.

Budite promena koju želite videti u svojoj zajednici. Vaša ideja i akcija mogu napraviti razliku. Učestvujte i vi! Postanite deo pokreta za bolju zajednicu.