USPJEŠNO REALIZOVANI KONCERTI ILAHIJA I KASIDA U OKVIRU MANIFESTACIJE “POSLANIK U MOM SRCU

USPJEŠNO REALIZOVANI KONCERTI ILAHIJA I KASIDA U OKVIRU MANIFESTACIJE “POSLANIK U MOM SRCU

Nevladina organizacija „Svetionik“ već osmu godinu za redom organizira niz aktivnosti u okviru manifestacije pod nazivom “Poslanik u mom srcu”. Ove godine u okviru manifestacije održani su koncerti ilahija i kasida u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru. 

Učenjem Kur’ana, bogatim programom ilahija I kasida i vjerskim predavanjem, brojna publika podsjetila se na život i moralna načela Poslanika Muhameda, a.s. Odabrane ilahije i kaside izveli su horovi Isa-beg, Đulistan, Stambol I dječiji hor Isa -beg, a kao gost nastupio je Latif Močević, poznati izvođač ilahija iz Bosne. 

U toku koncerta održano je i predavanje mr. Muhameda ef. Demirovića o značaju Poslanika, s.a.w.s. i mjeseca u kojem je rodjen, a također i o slijeđenju sunneta Milosti svih svjetova. 

Hvala svima koji su učestvovali i pomogli ovu manifestaciju pružajući svoju pomoć volonterskim radom, novčanim učešćem, dovom… Posebnu zahvalnost, na podršci u realizaciji manifestacije, izražavamo Bošnjačkom nacionalnom vijeću, gradu Novi Pazar, opštinama Tutin i Sjenica. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *