KNJIŽEVNO VEČE – PISMO POSLANIKU A.S. 

KNJIŽEVNO VEČE – PISMO POSLANIKU A.S. 

U organizaciji udruženja „Svetionik“, a u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru, održano je kniževno veče na kojoj su nagrađeni i najbolji radovi pristigli na literarni konkurs „Pismo Poslaniku a.s.“. Kjniževno veče održano je u okviru manifestacije „Poslanik u mom srcu“ kojom „Svetionik“ obilježava rebiul evvel, mjesec u kojem je rođen posljednji Poslanik, Muhammed s.a.w.s. 

Na ovogodišnji “Svetionikov” literarni konkurs, na temu “Pismo Poslaniku a.s.”, pristiglo je oko 170 radova, autora iz Sandžaka, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. 

Eminentni četvoročlani žiri, koji su činili prof. dr. Sead Šemsović, dr. Avdija Salković, mr. Muhamed ef. Demirović i književnik Šaban Šarenkapić odlučio je da ovogodišnji pobjednici literarnog konkursa budu Safet Pozder iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio treće mjesto, drugoplasirana je bila Amela Beha iz Sarajeva, dok je pobjednik ovogodišnjeg konkursa Aleksandar Nićiforović iz Novog Pazara. 

Posebno pohvaljena i nagrađena za svoj rad bila je i Novopazarka Lejla Rebronja. 

Organizator je zahvaljujući prijateljima tog udruženja, brojnim sponzorima za pobjednike obezbjedio i uručio vrijedne novčane nagrade. 

Na književnoj večeri pročitani su odlomci nagrađenih i pohvaljenih radova, a u revijalnom dijelu nastupili su i članovi hora “Isa beg”, Elvir i Dina Bogućanin koji su izvodili prigodne ilahije i kaside. 

Pobjedničke radove možete pročitati klikom na link ispod: 

1. mjesto – Aleksandar Nićiforović 

2. mjesto – Amela Beha 

3. mjesto – Safet Pozder 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *